2014. március 17., hétfő

Hagymás bab recept

Hagymás bab recept

Hagymás bab recept

Hozzávalók:

3 doboz babkonzerv
Kolozsvári szalonna (kb. 15 dkg)
Császár szalonna (kb. 10 dkg)
Lila hagyma (2 közepes)
Vörös hagyma (2 közepes)
Fokhagyma (5 gerezd)
Só, bors, pirospaprika ízlés szerint

Elkészítése:
A szalonnát egy serpenyőben elkezdjük pirítani, majd hozzá adjuk a felszeletelt hagymát és az apróra vágott fokhagymát. Együtt pároljuk míg a hagyma üveges nem lesz. Közben adhatunk hozzá egy kis vizet is. Ezután beleöntjük a lecsepegtetett babot és ízesíthetjük a fűszerekkel. Addig főzzük, hogy a bab levet eresszen, sűrűsödjön. A levét mindig pótóljuk kicsi vízzel és ha összeforrt, akkor készen van.
Tanácsok:
- Bármilyen füstölt szalonna jó 25-30 dkg körül.
- Aki csípősen szereti, tehet hozzá egy kis chilit is.
- Sűrítés képpen liszttel megszórhatjuk a legvégén. Bár én ezt kihagytam.

Mindenkinek jó étvágyat kívánok hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése